Case din lemn DOXAR GRUP

 

În anul 1999 incepe productia de case pentru gradina, produs destinat exclusiv pentru piata din Germania. Din 2001, datorita retehnologizarii s-a obtinut o crestere a capacitatii de productie precum si o diversificare a acesteia, realizand case de dimensiuni mai mari., case de vacanta, case de locuit precum si alte constructii din lemn: foisoare, garaje, terase acoperite, adaposturi pentru animale, etc.
In anul 2002 a fost achizitionata o linie specializata pentru productia de tamplarie din lemn stratificat, OKOMA-GERMANIA.

Producem ferestre și uși din lemn stratificat atât pentru pentru echiparea caselor destinate exportului cat si pentru clientii interni.

Din 2004 am inceput productia de case panelizate pe structura din lemn. Avand in vedere lipsa standardelor pentru aceste constructii, societatea noastra a devenit membru al Asociatiei romane pentru promovarea constructiilor de locuinte cu tehnologii rapide de executie – APROCOR, toate constructiile pe care le realizam avand la baza standardele elaborate de acest organism.

DOXAR GRUP a obtinut și deține certificarea in managementul calitatii conform standardului ISO 9001:2008, protectiei mediului conform standardului SR EN ISO 14001:2005 si managementul sanatatii si securitatii ocupationale conform standardului OHSAS 18001:2007.
In prezent colectivul DOXAR GRUP este format din 100 de persoane cu o medie de varsta de 35 ani, ceea ce ne face sa fim optimisti in ceea ce priveste abordarea viitorului si a exigentelor europene.

De ce case din lemn Doxar Grup?

  • pentru ca ne recomanda experienta acumulată și calitatea produselor
  • pentru ca ne recomandă un numar foarte mare de clienti mulțumiți pe deplin
  • pentru că întotdeauna am investit să știm și acum știm să facem bine
  • pentru că vrem și facem tot posibilul să avem clienți mulțumiți

Tehnologia de fabricație a caselor din lemn

Incepand din noiembrie 2007 ca noutate absoluta in Romania , DOXAR GRUP produce case prefabricate realizate in proportie de 80-90% in fabrica. Acestea se realizeaza prin punerea in functiune a liniei de productie pentru componente de dimensiuni mari (pereti) echipate complet din fabrica (pentru cunoscatori Holztafelbau, Fertighause).

    

Avantajele realizării în fabrică a pereților din lemn

  • timp de executie mai scurt generand costuri mai mici de executie;
  • calitatea lucrarilor net superioara datorate executiei in hala, in conditii optime, sub stricta supraveghere a departamentului de control al calitatii, evitandu-se in mare parte munca pe santier cu neajunsurile caracteristice (intemperii, lucrari la inaltime pentru pereti, planseu, acoperis, etc.);
  • montajul casei inclusive folia de protectie pentru acoperis se realizeaza in 12-14 ore astfel eliminandu-se pentru beneficiar al stresului generat de prezenta pe santier;

Vă prezentăm în cele ce urmează imagini de la montajul unei case prefabricate în municipiul Suceava realizat în data de 14 noiembrie 2007

1. Fundatia fara nimic montat in dimineata zilei de 14 noiembrie 2007, orele 10.09;
2. Se monteaza primul perete pe fundatie, orele 10.47;
3. Se monteaza planseul peste parter, orele 15.08;
4. Se finalizeaza montajul planseului peste parter, orele 15.19;
5. Se monteaza primul perete de la etaj, orele 15.36;
6. Se monteaza grinzile de acoperis si acoperisul, orele 17.54

Timpul de predare la cheie este de 30-45 zile de la data inceperii montajului.

Panourile vor avea dimensiunea unui perete intreg (maxim 12 metri liniari) si vor pleca din fabrica avand structura completa (structura de lemn impregnata, placata cu OSB la exterior, izolata cu vata minerala si cu termosistem), usile si ferestrele montate.

Nu am neglijat nici productia de case din lemn masiv, imbinate prin chertare. A intrat deja in functiune linia de productie cu comanda numerica BURMEK, linie cu productivitate si precizie ridicata.
Venim astfel in intampinarea clientilor care isi doresc case cu aspect preponderent rustic, de o calitate deosebita cu imbinari perfecte care se mentin in timp.

Certificări case DOXAR Grup

DOXAR GRUP a fost auditata de prestigiosul organism de certificare SRAC, dovedindu-se astfel ca a implementat si mentine un sistem de management integrat al calitatii mediului, sănătății și securității ocupaționale in conformitate cu standardele SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 și OHSAS 18001:2007.

                                

Din 2010, DOXAR a obținut marcajul CE pentru:

1.Lemn de construcții cu secțiune dreptunghiulară sortat după rezistență conform standardului SR EN 14081-1+A1:2011

2.Elemente prefabricate pentru structuri din lemn asamblate cu elemente de fixare cu placă metalică ambutisată conform standardului SR EN 14250:2010

3. Tamplarie de exterior din lemn stratificat fara caracteristici de rezistenta la foc si/sau etanseitate la fum, conform standardului EN 14351-1:2006+A1:2010

Contrar prejudecatilor manifestate de multe persoane care doresc sa isi construiasca o casa, constructiile din lemn nu au nici un dezavantaj fata de constructiile clasice (BCA, caramida, beton), ba dimpotriva au mult mai multe avantaje fata de acestea din urma. Cunoscand toate acestea Doxar, va propune sa parcurgeti randurile de mai jos cu convingerea ca dupa aceasta veti considera lemnul o varianta demna de atentie.

Intrebari frecvente despre case din lemn

Casele cu structura de lemn au o durata de viata mai redusa decat cele din materiale clasice (BCA, caramida) ?

Una dintre caracteristicile fundamentale ale lemnului este elasticitatea si durabilitatea. Acest lucru combinat cu faptul ca materialul este tratat contra mucegaiului, microorganismelor si cariilor, cu faptul ca prinderile structurii se fac cu ajutorul unor cuie speciale cu aderenta chimica, iar ansamblul este consolidat pentru cutremure cu piese metalice, în spiritul normelor cele mai exigente, face ca acest tip de case sa aiba o durata de viata cel putin la fel de mare ca cele ridicate din materiale traditionale. Exista si la noi dar mai ales in tari ca Germania si Austria case din lemn care au o varsta de peste 100 ani.

Casele cu structura din lemn nu sunt periculoase in caz de cutremur ?

Structura acestor case este gandită ca un sistem spațial de cadre elastice, nu sunt concentrații de eforturi, ansamblul este echilibrat și omogen. Casele realizate în acest sistem s-au comportat foarte bine și la cutremure de gradul 7-8 pe scara Richter, practic este cel mai sigur sistem de construcție cunoscut.
Casele nu sunt realizate artizanal, se face un calcul de rezistență confirmat de verificatori de proiecte autorizați, proiectarea componentelor se face pe calculator

totul în concordanță cu EUROCOD 5 și mult înainte de adaptarea normativelor românești pentru case în sistemele tradiționale (cărămidă, beton, BCA).

Acest tip de case nu sunt periculoase la foc, lemnul fiind un material usor combustibi l?

Fără îndoială, lemnul este un material combustibil dar au apărut noutăți notabile în ceea ce privește tratamentele de protecție. Substanțele cele mai folosite în tratamentele insectofungicide conțin componente care acționează favorabil și la sporirea rezistenței la foc. Există și substanțe și tehnologii care acționează special pentru această creștere a rezistentei.
Într-o țară foarte atentă la protecția cetățenilor – Franța, Companiile de Asigurare franceze confirmă statistic că nu s-au constatat mai multe incendii care au apărut în casele din lemn față de casele din cărămidă sau alte materiale de construcție.
Menționăm că sistemul pe care îl propunem are structura de rezistență din lemn placat cu diverse materiale de închidere, OSB este socotit neinflamabil iar la interior, plăcile din gips-carton au un coeficient de transfer termic redus și conțin preponderent ipsos care are ca element constitutiv apa în proporție de 20% iar aceasta devine liberă în timpul incendiului. Lemnul este obișnuit tratat prin imersie sau prin vaacum și imersie și apărat de plăci rezistente la foc, el rămânând aparent numai la parapeții balcoanelor, scări sau eventual la tâmplăria ușilor si ferestrelor.
În cazul în care focul ajunge totuși la structura din lemn, s-a constatat ca lemnul atins de flacără este bine protejat de un strat de cărbune ce se formează la suprafață, bun izolator un timp satisfăcător.
Revenind la Companiile de Asigurare franceze, este de subliniat că prima de asigurare pentru o casă din lemn este aceiași cu cea pentru o casă din cărămidă. Nici normele “Foc” din Reglementările generale pentru construcții din Franța, foarte severe, de altfel, nu fac nici un fel de diferențiere între casele din cărămidă și cele din lemn.
În TEST-ul revistei HAUSBAU – 2003, una dintre cele mai prestigioase reviste de specialitate din Germania, casele cu structura din lemn cu tratamente standard se încadrează în aceiași clasă de rezistență la foc cu cele din cărămidă. (F 30 B) iar cele la care lemnul este tratat special ajungând la F 60, F 90 și chiar F120! lndicativul 30 … 120 arată timpul în minute până când componentele casei se aprind.
Am vrea să subliniem că aceste tratamente speciale, materiale si dotările de aplicare, sunt accesibile iar DOXAR are tehnologia necesara pentru aplicarea lor.

Nu voi avea cheltuieli de intretinere mai mari in acest tip de casa, exista acelasi confort termic ca in casele construite din materiale traditionale ?

Soluția standard de realizare a pereților exteriori (lemn 150 mm, OSB 12 mm, vată minerală 150 mm și fațadă din polistiren de 50 mm), din punct de vedere al rezistenței termice, este similară cu un perete de cărămidă de 1,66 m grosime, tencuit pe ambele fețe !
În TEST-ul revistei “HAUSBAU” amintită mai sus, găsim alăturate case din cărămidă, lemn, liapor (un BCA mai performant), toate executate de firme prestigioase în domeniu.
Un punct important al analizei îl reprezintă consumul maxim anual de energie raportat la fiecare mp de suprafață locuită și corelat cu noile “Reglementări de economisire și limitare a emisiunilor de C02 – WSVO 2000”. Consumul maxim anual admis pentru casele noi este de 86 K w/mp , indiferent de soluțiile constructive adoptate.
Rezultatul testului: la casele din· cărămidă, consumul mediu este de 70 Kw/mp.an iar la casele cu structură din lemn și soluții ca cele descrise mai sus este de 54 Kw/mp.an. Este interesant că aceste case din cărămidă sunt făcute după normative germane și au pereții de grosime 45-50 cm din blocuri ceramice cu goluri plus straturi intercalate de vată minerală de 100-140 mm grosime.

Aceste constructii nu au un aspect exclusiv rustic, aratand ca niste case de vacanta ?

Răspunsul este foarte clar: casele modulare cu structura din lemn au aspectul exterior și interior absolut identic cu cel al caselor executate din zidărie. Într-un cartier de vile, chiar pentru un specialist, este imposibil de depistat care sunt casele din cărămidă și care cu structură din lemn !
Finisajele interioare au zugrăveli lavabile sau tapet, mochetă sau parchet, gresie, faianță, învelitorile sunt țigle ceramice sau din oțel, tablă pe astereală etc.
Pereții fiind foarte drepți și plani, la fel tavanele, nu sunt necesare remedieri la tencuială iar lucrările de finisaj pot fi executate chiar de clienți în regie proprie.
Dacă se fac finisaje cu lambriu din lemn, se poate realiza un pronunțat caracter rustic, în cazul în care se dorește explicit acest lucru. Practic, putem realiza și un aspect exterior similar cu cel al caselor din lemn masiv rotunjit sau drept, dublat de avantajele pereților netezi la interior și înglobarea instalațiilor în pereți și plansee.

Website templates by JustDreamweaver.com